keskiviikko 12. elokuuta 2009

Mehuyllätys ja vähän askarteluaOstin pullollisen seljankukkamehua kauppahallista. En ollut maistanut aikaisemmin ja sokkomaistatus täällä kotona tuotti yhteneväisen tuloksen : Tämähän on kuin Pommacia!
Tietääkö joku, käytetäänkö tällaisen mehun tekemiseen niitä tavallisia seljapensaan kukkia, joita täällä meilläpäin kasvaa siellä täällä. Voisinpa kokeilla ensi kesänä.
Posted by Picasa
Alimmissa kuvissa vanhoista kattilankansista tehdyt koristeet. Ripustin niihin ensin kaikenlaista sälää, mutta totesin kuitenkin , että pelkät kristallit näyttävät paremmalta.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! voi kun kiva idea, täytyy tallettaa muistihautomoon. Valitettavasti en osaa sanoa mistä seljankukka mehu on valmistettu. T Riitta

Hanna kirjoitti...

Kauniita nuo kristallit!

Pieni Lintu kirjoitti...

Kauniit koristukset..mehua en ole maistanut..kuulostaa ovelalle.

Parolan asema kirjoitti...

Tuo mehu kuulostaa herkulta, täytyykin koittaa löytää käsiin. Mukava kesäinen tuunailu!

SariW kirjoitti...

Seljamehu taitaa yleensä olla mustaseljan kukista tehtyä tai sen tummista marjoista. Kasvi menestyy muistaaksen vain ihan eteläisemmässä Suomessa I-vyöhykkeellä.
Meidän K-marketista olen mehua välillä ostanut ja se on tosi hyvää : )

Anonyymi kirjoitti...

Hei, tuo ruotsalaisten suosikkimehu ei ole tehty siitä tavallisesta, Suomessa kasvavasta seljasta. Se kasvi on enemmän tai vähemmän myrkyllinen. Myös paskamarjaksi kutsutaan puhekielessä. T:Katri

Carita kirjoitti...

Haa, flädersaft, enpä edes muistanut aktiivisesti mikä on suomalainen nimi mehulle. Ruotsissa yleinen juoma, tykkään, en vain mausta, mutta myös itse pullosta ja etiketistä.

Anonyymi kirjoitti...

Fläderblomssaft, seljankukkamehu tehdään mustaseljasta, sen kukkatertuista. Marjoistakin voi tehdä, mutta mehun väri ja maku on toinen, lähempänä mustikkamehua.
Sambucus nigra on kasvin latinalainen nimi. Kannattaa katsoa netistä mitä seljasta kerrotaan.
Tuoksuu ihanasti, mehua on mukava tehdä tuoksunkin takia.