sunnuntai 10. elokuuta 2008

Ved vandet


Tämän kirjan ostin Tanskasta aiemmin kesällä. Se esittelee nimensä mukaisesti Tanskalaisia kesämökkejä ja on osoittautunut oikein inspiroivaksi, suosittelen. Sitä näyttää olevan myynnissä ainakin AdLibriksessä.

Suosikkini monesta kivasta esitellystä talosta on tämä yhden huoneen mökki, joka näyttää vaatimattomalta ulospäin, mutta on sisältä kaikkea muuta:

Ihanat ovet, eikä mitään tylsää puuterassia niiden edessä, vaan tuollainen rehottava kiveys.

Sisällä on vaaleaa ja valoisaa, mitäpä muuta. Mutta eipä tämä mikään pikkulapsiperheen mökki ole...

Näkymä keittiöön päin.
Näitä kuvia katsoessa mietin, miksi ensi katsomalta tietää, että tämä ei ole Suomesta.
Suomalaiset eivät uskalla laittaa valkoisia lattioita, Suomalaiset haluavat asiallisia sähkövetoja ja ahdistuvat kaikenlaisista virityksistä, kuten esimerkiksi kuvan lamppujen ripustus. Suomalaiset laittavat aina ja kaikkiin keittiöihin standardikaapit. Lisäksi Suomalaiset rakentavat pieneenkin mökkiin kamalan takkamöhkäleen. Tämän kirjan mökeissä oli kaikissa siro valurautakamiina.
Huussi


7 kommenttia:

maiju kirjoitti...

Joo, kaikki niin naulaan kantaan, mitä kirjoitit! Me suomalaiset ollaan vähän liian arkisia ja käytännöllisiä. Itse kärsin edelleen samasta syndroomasta, mutta yritän koko ajan opetella uskaltamaan enemmän... Kauniita kuvia, joita taidan käydä kurkkaamassa pian uudelleen - kiitos!

Liivia kirjoitti...

Totta puhut suomalaisesta mökkityylistä, jos yleistetään.

Oikein mukava mökki tuo, varsinkin ulkoa. Sisältä ehkä liian sievä minun makuun.
Varmasti mielenkiintoinen kirja!

Rebecca / Sanctuary kirjoitti...

Tuo samainen mökki taisi olla esiteltynä uusimmassa Allt i Hemmet -lehdessä. Totta joka sana mitä sanot!

Niina K kirjoitti...

Meillä oli talolla valkoinen lautalattia keittiössä mutta myös ne "vakiokaapit" =D Valkoinen lattia on ihana mutta joka kolhu siinä näkyy ihan liiankin hyvin, sopii siis ihmiselle joka kestää "patinaa" valkoinen lattia olisi tullut kyllä muuallekin paitsi käytännönsyistä eteisessä harmaa. Kaunis mökkikirja!!

Inkivääri kirjoitti...

Minä olen myös huomannut että ulkomaisissa lehdissä esitellään mielellään myös vähän rosoisempaa tyyliä kuin meillä, mikä sopii hyvin makuuni. Tosin meillä jo rakennusmääräykset aiheuttavat päänsärkyä, virityksiä voi tehdä vasta tarkastuksen jälkeen;)

Ja meidän mökillä on möhkäletakka ihan siitä yksinkertaisesta syystä, että kaminan kanssa ei talvella tarkene:| Tosin pohjoisen reissulla mökissä oli vain kamina ja vielä ilman peltiä piipussa, mutta siellä ei kyllä sitten talvella tarkene, koska nytkin mökki ennätti jäähtyä yön aikana eikä vielä ollut edes pakkasöitä...

Sarppa kirjoitti...

Olipas kaunis mökki, tuollaisen kun saisi..mahtava kirja, kiitos vinkistä..

ja niin totta kirjoitit meistä suomalaisista

Minna Mercke Schmidt kirjoitti...

Heips! Kylläpä nauratti kun annoit meille maanmiehille huutia sisustuksessa. Täytynee kyllä myöntää, että tanskalaisilla on hieman erilainen sisustuskulttuuri. Niissä muutamassa tanskalaiskodissa joissa olen vieraillut niin aina olen huokaillut ihastuksesta. Kiitos visiitistä luonani! Kram, Minna : )