sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

MusiikkiaKirjoitanpa jokusen sanan musiikin kuuntelusta.

Ylin kuva edustaa 80-lukua ja nuorten sävellahjasta c-kasetille nauhoitettuja kappaleita. Minulla oli kai tuolloin jokin käsittämätön järjestelmällisyyden vaihe, koska kasetit ovat jämptisti numeroitu ja ylipäätään tallessa. Olen nyt kuunnellut ne kaikki läpi 20 vuoden tauon jälkeen. Käsittämätön määrä hirveää discojööttiä, mutta myös jotain, mitä aika ei ole syönyt, esimerkiksi tämä .
Kuvassa olen minä noin 17-vuotiaana. Hieno otsatukka!
Sitten tuli 90-luku ja CD:t. Vinyylilevykautta ei minulla ole ollut ollenkaan. Ensimmäinen ostamani Cd-levy on tuo toisessa kuvassa näkyvä SoulIIsoulin VOl2. Ihan kelpo levy. En muista miten päädyin juuri tuon ostamaan. Van Morrisonin Astral Weeks on lempparilevyni, jos sellainen pitää nimetä ja Michael Jacksonin Billie Jean taas kaikkien aikojen paras kappale...
Eli en voi snobbailla kovin kehittyneellä tai erikoisella musiikkimaulla.
Tätä aikaa on musiikin hankkiminen netistä. Ostaminen ja lataaminen on minusta ollut jokseenkin hankalaa.Vertaisverkoista ja muista sen sellaisista en tiedä mitään.

Mutta nyt on koittanut uusi aikakausi: Ladatkaa ihmeessä tuo Spotify. Sieltä voi kuunnella 10 e kuukausimaksulla musiikkia rajattomasti ja samantien. Valikoima on todella laaja. Olen huvikseni tarkistanut, löytyykö lukemissani blogeissa mainittu musiikki sieltä ja kyllä vaan, useinmiten löytyy. Kappaleita ei voi ladata omalle koneelle eikä siirtää mihinkään, joten kuuntelun täytyy tapahtua koneen ääressä, mutta sitä vartenhan meillä on läppärit ja niihin voi aina liittää sellaiset kaiuttimet kuin haluaa...
Olen innostunut ja suosittelen kaikille.

8 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Joo mäkin muistan kun nauhotin nuortensävellahjasta musiikkia kasetille... Hassisen kone oli hyvä bändi ja kuuntelen sitä vieläkin ;) Mukavaa alkavaa viikkoa!

Krisse kirjoitti...

Kiitos vihjeestä...
hyvää sunnuntaita..

-miu- kirjoitti...

Sävellahjasta en ole musiikkia nauhoitellut, mutta muuten radiosta kyllä. Ja voi sitä kiukkua, kun juontaja puhui päälle!

Anonyymi kirjoitti...

Nythan Radio Suomesta tulee lauantaisin n.klo 15 entisten nuorten savellahja, ihanaa musiikkia ja ihania muistoja niilta nuoruus vuosilta - suosittelen.

Jossu kirjoitti...

Toi kuva näyttää niin tutulta. Mullakin oli aikanaa tuollainen otsatukka ja collari ja siinä kaulukset samallalailla. Ja tietysti äänittelin kaseteille musaa nuortensävellahjasta.

Lennu kirjoitti...

Nauhoitettua tuli ja ärripurri kun juontaja puhui kesken kappaleen, niinkuin miukin sanoi.
Kivoja tuunauksia aiemmassa postauksessasi.
Terkuin Lennu

Parolan asema kirjoitti...

Kiitos vinkistä, täytyykin kokeilla. Pandorasin ilmainen musiikkisoitin oli ennen ehdoton lemppari, kunnes ne poistivat sen kuuntelumahdollisuuden Euroopasta. Ehkä tämä voisi olla lähes korvaava.

Inna kirjoitti...

Oi C-kasetit! Laitoin omani menemään silloin kun muutin kotoa. Koristelin aina kansia erivärisillä kynillä =)
Läksyjä tehdessä mankka oli aina päällä ja rec-nappia päälle vaan kun joku hyvä biisi sattui tulemaan. Suunnattomasti ärsytti jos juontajat alkoivat puhua ennen kuin biisi ehti loppua.