tiistai 29. marraskuuta 2011

Värjäystä

Tuli innostus kokeilla kangasväriä.
Citymarketista Nitor- tekstiiliväriä konevärjäykseen, väri Antrasiitti.
Tällä kertaa jopa punnitsin kangaskasan, jotta kaikki menisi hyvin ( vinkki; ota ne värjättävät tekstiilit kaup-
paan mukaan ja punnitse hedelmävaa'alla).
Koneessa väri näytti epäilyttävän siniseltä, mutta  ainakin pellavainen liina ja pyyhe sekä pussukka ovat kaikki todella kauniin sävyisiä,  ja tasaisesti värjäytyneitä, puuvillapitsissä väri sen sijaan on hieman turhan sinertävä.
Nyt koneessa on värjäytymässä kaksi puuvillaliinaa ja väri on harmaan ja ruskean sekoitus. Saas nähdä mitä sieltä lopulta tulee.

5 kommenttia:

Thilda kirjoitti...

Kauniin värisiä! Voisikin katsella liinavaatekaappia uusin silmin... ;)

Lissu kirjoitti...

Hei! Mulla on kalastajalangasta virkattu päiväpeitto, joka on aika keltainen. Olen pitkään miettinyt sen värjäämistä juuri tuollaiseksi harmaaksi. Onko sulla tietoa, miten väri tarttuu kalastajalankaan? Noista sinun värjäyksistä tuli ihanat <3

Anonyymi kirjoitti...

Hei, oletteko tänä vuonna Naisten Joulumessuilla Wanhassa satamassa?

Riikka T kirjoitti...

Hei ja kiitos kommenteista.
Lissu: Kalastajalanka on puuvillaa, joten pitäisi värjäytyä ongelmitta.KOnevärjäyksesssä hankaluuksia voi tuottaa peiton suuri koko ja paino eli tarvittaisiin isompi kone kuin normaalit 3-4 kilon kotipesukoneet.
Voisit harkita värjäystä esim suuressa padassa.
Muistaakseni ainakin Parolan Asema-blogissa on esitelty värjätty virkattu peitto. Laitapa sinne s-postia saadaksesi tarkemmat ohjeet.
Anonyymi: Tänä vuonna emme ole menossa Naisten Joulumessuille, valitettavasti.

Lissu kirjoitti...

Kiitos Riikka! Tuo päiväpeitto on ihan yhden hengen sänkyyn ja meillä on vähän isompi rumpuinen pesukone, joten luulisin, että mahtuu. Varmaan aika väljästi pitää olla siellä koneessa värjäyksen aikaan. Täytyy kurkkia tuonne Parolan puolelle ;)