perjantai 14. toukokuuta 2010

Pariisi , osa 1
Viisi hyvin täyttä päivää Pariisissa on takana. On se vaan niin hieno kaupunki. Mutta raskas...mielenkiintoisia paikkoja ja kauppoja on ympäri kaupunkia . Metro on nopea ja sillä pääsee mihin vaan, mutta aina ei malta mennä maan alle ja kävelykilometrejä kertyy ihan huomaamatta.Tein myös retken Pariisin ulkopuolelle, Givernyyn, jossa on maalari Monet´n talo ja sen ympärillä erittäin kauniit puutarhat.Alimmassa kuvassa eräs kivoista kaupoista, perinteikäs nappi ja nauhapuoti, Ultramod nimeltään.
Posted by Picasa

7 kommenttia:

outi kirjoitti...

Oi! Mulla on tuo Monet´n puutarha ollut jo pitkään haaveena. Sen täytyy olla elämys.Pariisin reissustakin on jo aikaa. Kiva, että annat matkaraporttia!

Marjatta kirjoitti...

Olin muutama tasan viisi vuotta sitten kesäkuussa Givernyssä. Petyin hiukan, sillä puutarha ei ollut niin hyvin hoidettu kuin monissa taiteilija Monet`a esittelevissä kirjoissa.

Kokonaisuutena Giverny oli erittäin viehättävä ja samoin matka sinne.

Taas tuli iso kaipaus Pariisiin!

rianhe2 kirjoitti...

Heips! Ei matkasi sitten juuttunut tuhkapilven takia, kuten tuolla edellisen postauksen kommenteissa epäilin. Tahtoo kuulla lisää juttuja.
Kertoisitko myös miten tuonne puotiin löytää onko kallis ja mistä olet varnnut yöpymiset ja muut. Sekä mistä ylipäätään saa vinkkejä tuon tyyppisistä kaupoista.Viimevuoden reissulla sinulla ainakin kuvista päätellen oli mitä viehättävin hotellihuone. Vai pitäisköhän varata joku porukkamatka. Kiitos jo etukäteen t yksi utelias Riitta

keijukainen kirjoitti...

Voi kun olisikin ihana joskus käydä Pariisissa. Se kaupunki vain jotenkin kuulostaa niin salaperäiselle, kiehtovalle. Ihana loma teillä on ollut.

Marie Elisabeth kirjoitti...

Onpas kauniita kuvia ja niin omiaan herättelemään matkakuumetta :) Vielä meillä pohditaan kohdetta. Kiva kun kerrot matkastasi on vähän niin että sen kautta pääsee kurkkaamaan kivoihin paikkoihin ;)

Liivia kirjoitti...

Pariisipostit ilahduttaa aina. En ole ikinä käynyt tuolla Monetin puutarhassa, ehkä joskus. Kaunista näyttää olevan.

Riikka T kirjoitti...

Hei!
Tuula: Nyt puutarha oli minusta aivan priimakunnossa, ei valittamista!
Riitta: Varasin lennot ja hotellin netistä, muistaakseni e-bookers oli kyseessä. JOs ei ole kovin kokenut matkustaja, voisi ehkä mennä perinteiselle matkatoimiston järjestämälle matkalle, jossa on myös oppaan palvelut.
Tähän kauppaan löysin Paris made by hand- kirjan perusteella.
Kiinnostavista kaupoista olen kerännyt tietoa eri kirjoista, sekä nettisivuilta, blogeista ja nettikeskusteluista. myös suomenkielisissä oppaissa saattaa olla ihan hyviä vinkkejä.
JOs haluat(te) kysyä jotain erityisesti, minulle voi myös laittaa s-postia.