lauantai 7. helmikuuta 2009

Keittiöstä

Nämä pannulaput ja kinnas ovat käytössä joka päivä. Ostin tämän setin jo reilu vuosi sitten jahyvinä ovat pysyneet.
Ovat riittävän suuria ja paksuja ja hyvännäköisiä. Vaikka tuo merkki on yleensä kallis, nämä olivat kohtuuhintaisia. Näitä voisin antaa lahjaksikin, koska mielestäni farkkutyyli sopii monenlaiseen ympäristöön.


Luin tässä taannoin jonkin ruotsalaisen dekkarin, jossa päähenkilö söi koko ajan viiliä.
Sitä alkoi sitten tehdä mieli. Nyt teen viilini itse. Aluksi tarvitaan purkki kaupan viiliä, josta osa sekoitetaan kädenlämpöiseen maitoon ja sitten vain pidetään yön yli pöydällä peitettynä.
Oikein hyvään viiliin tarvittaisiin homogenisoimatonta täysmaitoa, sellaista jossa nousee kermat pintaan. Nyt pitäis löytää paikka, josta sitä saisi. Vinkkejä?


4 kommenttia:

Possumamma kirjoitti...

Itsetehdystä viilistä tulee taas lapsuus mieleen, eipä ole tullut moneen kuukauteen tehtyäkkään, joten pitäisipäs taas tehdä:) Luomumaitoa ei ole homogenoitu, joten käyhän katsomassa joskos semmoista kaupasta löytäisit:) Itseasiassa tuon takia luomumaito sopii monelle laktoosi-intolerantikollekkin.

Riikka T kirjoitti...

Kiitos vihjeestä, possumamma

PikkuBertta kirjoitti...

Viili on minunkin herkkua.Joka päivä eväänä ja syön sitä marjojen ja leseiden kanssa.Enpä ole minäkään aikoihin itse sitä tehnyt.Kaupan viilipurkkeihin tulee sopiva annos.Vielä kun säästää raejuusto purkkien kannet(vai mistä niitä tulee)niin kansiongelmakin on pois.

Alma kirjoitti...

Itsekin omistan samanlaisen patalapun ja -kintaan. Tosin se kinnas on omasta mielestäni vähän turhan ohut ja itselleni ihan liian iso. Mutta tuovat kyllä kivan säväyksen muuten valkoiseen ja vanhahtavaan keittiööni myös kyllä.