tiistai 8. toukokuuta 2012

Oslo

Kävin jokin aika sitten parin päivän matkalla Oslossa.
Löysinpä  kivan ulkoilmakirpparin ja sieltä paras ostos oli pari vanhaa Japanilaista korttia:

Minulla ei ollut Oslossa kameraa mukana, mutta tässä muutamia lainakuvia ja matkavinkkejä:Sattumalta päädyin sunnuntaimarkkinoille Blå- nimiselle aluelle, joka sijaitsee kaupungin läpi kulkevan joen varrella. Ihan mielenkiintoinen viritys vanhassa tehdasrakennuksessa. Paikka itsessään oli mielenkiintoisempi kuin siellä myynnissä ollut tavara.


Oslon oopperatalo on ilman muuta näkemisen arvoinen. Mielenkiintoinen rakennus, jonka katoille pääsee vapaasti nousemaan juuri niin kuin tuosta kuvasta näkyy. Sääkin oli yhtä aurinkoinen.
 Muut "viralliset" nähtävyydet jätin väliin.


Hotellini oli tylsällä toimistoalueelle , mutta siinä ihan vieressä oli Oslon oikeustalo, jossa on menossa Breivikin oikeudenkäynti. Siellä oli ollut pari päivää aiemmin iso mielenosoitus , jossa vaadittiin Breivikille elinkautista rangaistusta. Mielenosoittajat olivat tuoneet paikalle massoittain kukkia, joita oli ympäriinsä  koko rakennuksen edusta täynnä.

Oslo on ihan hyvä shoppilukaupunki, sovivan kompakti.
Moderniin sisustusmakuun löytyy kokonainen talo täynnä sisustustavaraa: House of Oslo
Vaate. ja kenkäshoppailusta kiinnostuneen kannattaa suunnata Bogstadsveienille.
Jos menen Osloon uudelleen, varaan majoituksen jostain Kuninkaanlinnan ja Vigelansparkenin väliltä.Siellä on oikein siistiä ja sievää huvilarakennusta vierivieressä. Jos ei majoitu siellä niin kannattaa ainakin mennä kävelylle tuolle alueelle.2 kommenttia:

Nipsu kirjoitti...

Voi kiitos tästä pienestä "matkasta" Osloon :) Kortit ovat jotain ihan mieletöntä!!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kivoista kuvista. Norjaa olen usein ajatellut matkakohteena, mutta sitä aina jarruttaa olettamukseni, että maa on niin kallis. Oliko mielestäsi kalliimpaa kuin esim. Helsingissä?