lauantai 9. huhtikuuta 2011

Remontti etenee

Lastenhuoneen remontti etenee hitaasti. Seinät on maalattu. Laminaattilattia lähtee pois ja tilalle tulee jotain, ehkä tammiparketti, jota meillä on muissakin makuuhuoneissa.  Toisaalta haluaisin valkoiseksi maalatun lautalattian. Kotijoukkojen taidot eivät riitä kovin pitkälle, mutta kysynpä  teiltä lukijoilta kuitenkin, olisiko lautalattia vaikea asentaa...?
Toinen tyttö saa runkopatjasängyn , samalaisen kuin isosiskollakin on  ja toiselle tulee vanha rautasänky.
Näiden lisäksi huoneeseen pitäisi sovittaa ainakin  jonkinlainen pöytätaso ja kirjahylly. Katsotaan nyt keksin.
Toisaalta käytännössä kaikki lapset tekevät läksynsä kerittiönpöydän ääressä, joten ehkä tuo vanha pulpetti on riittävä vielä jonkun aikaa.

5 kommenttia:

Isla kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Isla kirjoitti...

Ei ole lautalattian asennus vaikeaa, kun pohjatyöt on hyvin tehty.

Eli vanhan lattian purkamisen jälkeen (ei välttämättä tarvitse edes purkaa)on tarkistettava, että lattianiskat ovat hyvin paikoillaan. Ja pitkällä vatupassilla passattava niskat suoraan.
Tarvittaessa on höylättävä ylimääräistä pois tai nostettava esim. ohuiden vanerisoirojen avulla. On kuitenkin muistettava, että kaikki ylimääräinen puumateriaali, mitä lattian alle laitetaan, rupeaa jossain vaiheessa yleensä narisemaan.

Lattialautapaketit on otettava sisätiloihin hyvissä ajoin lämpiämään ennen asennusta, mutta paketit avataan vasta, kun ryhdytään asentamaan.
Kiinnitys ponteista niskoihin ruuveilla.

Netistä löytyy hyviä asennusohjeita googlettamalla lautalattian asennus.

ps. sekoilin jotain, siksi tuli kahteen kertaan sama kommentti :)

Anonyymi kirjoitti...

Kivan näköinen huone tulossa tytöille! aattelin kysästä olisko sulla päiväpeiton tarvetta, kun ostin Jassun huoneeseen tälläsen päiväpeitteen http://www.jotex.fi/DetailPages/DetailPage.aspx?categoryid=42613&productId=291451&SellingFlag=SearchText&SearchBackLink=
vaan ei sovellu sohvasänkyyn :-) ja lähtee seuraavalle kirpparille myyntiin. 15e pyytäisin kun on ihan uuden veroinen. Teidän sävymaailmaan saattais sopia, vaan ei meiän huvikumpu tyyliin :-) T.Maarit naapurista

Satu kirjoitti...

Lautalattia kannattaa muuten ostaa mielellään vielä niin, että tulee sahalta ja kuivatuksesta suoraan paikalle, jonka jälkeen kiinnittäminen aloitetaan heti. Tällä tavalla meillä on saatu mahdollisimman pienet raot lautojen väliin.

Materiaalia valittaessa kannattaa miettiä käyttötarkoitus ja pinnan kovuus. Meillä päädyttiin koivuun yläkerran makuuhuoneisiin ja öljyttiin vain pinta. Kyllä lautalattia on vaan ihana :)

PS: Meillä on alakerrassa juuri tammi parketti.

Tuulap kirjoitti...

Hoolle ja Veelle on tulossa tosi mukava huone :)!