sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Jouluruusu

Kukkakaupassa oli hyvä valikoima jouluruusuja. Tänä vuonna myynnissä näyttää olevan valkoisten lisäksi useampaa vaaleanpunaisen sävyä sekä aivan ihana syvä tummanpunainen, melkein musta. En kuitenkaan ostanut sitä , koska se oli aika kallis. Ostin pienimmän valkoisen.
Onko jollakulla kokemusta jouluruusun talvehtimisesta ulkona? Miten hoidit kasvia joulusta kevääseen? Milloin ja minkälaiseen paikkaan istutit?
Posted by Picasa

5 kommenttia:

outi kirjoitti...

Tapoin omani viime jouluna. Ruusu ei kestänyt pitkään. Harmitti. Nyt yritin kysellä tarkempia ohjeita, mutta en tiedä, onnistaako sen paremmin. Viileä paikka ja viileä kasteluvesi; niin minulle sanottiin. Joku naistenlehti opasti, että ei saisi kuivahtaa kastelujen lomassa, mutta ei tykkää hukkumiskuolemastakaan. Ulkona istutuspaikka ilmeisesti puolivarjo ja kosteahko. Mutta kuten sanoin, kokemusta ei oikein ole. Odottelen, josko viisaammat vastaisivat.

SariW kirjoitti...

Viininpunaista jouluruusua minäkin himoitsin, mutta oli vähän liian kallis ; )
Sain hyvin säilymään jouluruusun viime talven ja keväällä istutin sen pihalle. Kesällä se kasvatti lisää lehtiä ja nyt syksyllä maasta pilkotti jo pieni nuppu.
Viileä huone on paras paikka, siellä kukatkin säilyvät pisimpään. Kastellaan säännöllisesti.
Blogissani http://sarinpuutarhat.blogspot.com on kirjoitus jouluruususta, joulukuun 6. päivänä.

Krista kirjoitti...

Olen myös jouluruusun fani, mutta meillä ne eivät pärjänneet viime talvena edes sisällä. Osasin "tappaa" ne. Taisin antaa vettää tällä kertaa liikaa...

En edes tiennyt, että jouluruusuja on eri värisinä!

Marjukka kirjoitti...

Viileä, mieluiten melkein kylmä mutta valoisa paikka ja sopivasti vettä... näillä eväillä minulla kasvaa pihalla jo kolmen edellisen joulun ruusut :)
Huoneenlämpöön toin jouluruusut vain pyhiksi, muuten ne ilahduttivat minua ulkoeteisen ikkunalla (lämpöä maks.+10). Pihalle istutin jouluruusut puolivarjoon puiden alle. Joinakin keväinä ne kukkivat, joinakin eivät:)

Riikka T kirjoitti...

Kiitos kommenteista. Täytyypä kysäistä jos naapurin viileältä kuistilta järjestyisi talvehtimispaikka jouluruusulleni.