torstai 15. tammikuuta 2009

Ajankohtaista

Postilaatikkoon tipahtelee siemenluetteloita. Nyt täytyy pitää pää kylmänä, ettei lähde liian iso tilaus menemään. Luettelon selaamisesta sohvanpohjalla on todella pitkä matka kukkiviin kasveihin. Minulla on runsaasti kokemusta epäonnistuneista idätyksistä, sillä pienten taimien vaaliminen on vaativaa puuhaa. Parasta vain malttaa mielensä ja ostaa taimet sitten keväällä valmiina. Tai jos sittenkin pyytäisin äitiä kasvattamaan minulle ylä ja alakuvassa näkyviä orvokkeja. Häneltä se nääs sujuu.

Ja itselleni ostaisin vain sellaisten kasvien siemeniä, jotka taatusti kasvavat, vaikka ne vain ripottelee multaan, kuten esimerkiksi punapellava.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitenhän miekin saisin innostusta siihen et miusta tulis "viherpeukalo" Siis mie onnistun tappamaan kaikki sisäkukatkin, saati sitten ulos vielä pitäs kesäksi istutella kukkasia... kauhistuttaa jo pelkkä ajatus :-)
Mitäs meinasit tilailla?

leena kirjoitti...

Siemenluetteloiden selailu on niiin kivaa!
Mutta yritän myös hieman hillitä itseäni, etten tilailisi kovin paljoa esikasvatettavia tapauksia...ei tila riitä ja aina ei oikein aikakaan pikku taimien vaalimiseen.

pioni kirjoitti...

Minäkin olen yrittänyt pidättäytyä tänä vuonna siementilauksissa. Aion kasvattaa siemenistä vain kasvihuoneen asukkeja, luulisin;)

"Kantriina" kirjoitti...

Jee jee mie olen elvyttänyt jo kahdesti valkoisen atsalean tällä viikolla.... ja en ole edes 100% varma, että se on atsalea :/ Mutta elpynyt on ja toivottavasti jatkaa elpymistään :)
Viime kesänä olin innoissani salaateista, joita sain kasvamaan...niin ja tomaatteja ja mansikoita. Mutta taisi olla vain ihan säkää, oikeasti en vielä oikein hallitse mitään kasvillisuutta :)