perjantai 24. lokakuuta 2008

Kuivattuna vai tuoreena

Oli aika, jolloin kuivatut kukat olivat mielestäni vain surkea korvike eläville, mutta mielipiteet voivat muuttua. Nyt nämä hortensiat ja ruusut näyttävät oikein hienoilta keittiön hyllyssä.

Mutta tuorettakin pukkaa. Istutin heti kaksi valkoista amaryllista kun näin sipulit kukkakaupassa. Nämä kukkivat reilusti ennen joulua ihan tarkoituksella.

Tasetit ovat saamassa kylmäkäsittelyä ulkona. Onneksi sentään luin kasvatusohjeet. Ilman käsittelyä nämä kasvattaisivat vain lehtiä, luulisin.

5 kommenttia:

Marja Kristiina kirjoitti...

Hejsan! Kiitos itsellesi!!!

Ekaksikin, alla olevat pallot on tosi mahtavat, minun silmääni oikea käsityötaidon mestarinäyte. Ja loistava, erilainen idea!

Sitten: toden totta, kuivakukat näyttävät IHANILTA vaikka minäkään en mukamas ole ollut niiden ystävä. Ja tuossa kimpussa on juurikin sitä vaaleanpunaista/malvaa :-) Erityisesti hortensia on todella kaunis.

Sipulit inspiroivat myös, ne kuuluvat jotenkin niin oleellisesti joulunaikaan sekä pitkälti kevääseen. Onko hyötäminen (?) vaikeaa, tai kukan kasvattaminen sipulista? Olen aina arastellut siihen ryhtymistä, ajatellut että pilaan koko jutun.

Plaah-olo alkaa hissuksiin väistyä, ihanaa. Iso asia on näemmä se kun saa nukutuksi, oli se sitten vaikka tableteilla.

Ha det så bra!

Elsa kirjoitti...

Kuivattuna ja tuoreena, molemmat näyttävät aina suloisen ihanilta.
Kuivattuna kasveihin/kukkiin tulee ihan uudenlaisia sävyjä, tuo hortensiakin näyttää kauniin vaaleanpunaiselta.

kati kirjoitti...

Ihania kukkia kaikki! Nuo sipulikukat ovat aina niin herkkiä ja suloisia. Meillä vaan on harmiksi allergiaa perheessä, niin hyasinit jäävät kaupan hyllylle.
Kiva tuo ed. postauksen palloidea!

Auli kirjoitti...

Molemmat kauniita, sanon ma!
Amaryllikset ovat ihania..

Riikka T kirjoitti...

Kiitos kommenteista:-)
marja kristiina: amaryllisten kasvattaminen on tosi iisiä. Laitat sipulin multaan, ei liian syvälle , kolmasosa saa jäädä mullan yläpuolelle. Kastele aluksi hyvin ja myöhemmin vähän silloin tällöin. Sitten vaan ihastelet kasvua.
En ole hyötämisen asiantuntija. Ajattelin pitää noita sipuleita ulkona kunnes tulee pakkaset ja siirtää sitten viileän autotallin ikkunalle ja ottaa kuukauden kuluttua sisälle ja katsoa miten käy