maanantai 21. heinäkuuta 2008

Leipää

Ensimmäinen leipomani leipä.
Söin heti pari siivua ennen kuin ehdin edes kuvaa ottaa. Kyllä on hyvää ja suosittelenkin kaikille leipomishommiin ryhtymistä.
Ohje on mukaeltu Kotilieden nettisivulta.
Eilen illalla sekoitin 4 dl kädenlämpöistä vettä, 3 dl vehnäjauhoja ja 1 dl ruisjauhoja sekä puoli pakettia hiivaa. Seos sai sitten muhia tähän aamuun.
Lisäsin 2 rkl öljyä, 2 tl suolaa ja n 5 dl sämpyläjauhoja ( koska vehnäjauho olikin loppu) ja 1 dl ruisjauhoja.
Ja sitten vaivaamaan. Jossain sanottiin, että vähintään 20 min ja totta tosiaan, vasta sitten taikina irtosi kulhon reunoista ja käsistä. Ei pidä siis hosua.
Taikina sai nousta 30 min, sitten muotoilin sen sopivaksi malliseksi ja annoin vielä nousta toiset 30 min.
Leipä oli 175 asteisessa uunissa n. 45-50 min.

5 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Hei! Eksyin blogiisi ensimmäistä kertaa, ja ihastuin kotiisi. Aivan mielettömän rautasängyn olet löytänyt! Otinkin heti yhteyttä Pieneen patinaan, sillä etsimme esikoiselle (pian 2) vanhaa rautasänkyä.
Ihastelin myös porttia ja kiveystä. Ja sitä, että neljän lapsen äitinä kodissasi näyttää tältä.. meillä on pian kaksi lasta, ehkä siis kykenemme samaan.. mukavaa kesää sinulle!
Maija

Riikka T kirjoitti...

Kiitos kommenteista.
Meidän koti on useinmiten ihan niin sekainen kuin neljän lapsen koti vain voi olla. Valokuvia otan sitten siitä kohdasta, joka sillä hetkellä sattuu olemaan edes hieman järjestyksessä :-)

Tiia kirjoitti...

Kotona leivottu leipä on erinomaista! Itse en ole leiponut, mutta maistellut kyllä muiden omatekoista. Täytyypä joskus kokeilla =) Nyt on ainakin hyvä ohje tiedossa, kiitos sinulle,

maiju kirjoitti...

Voi, kun jaksaisi ryhtyä leipomishommiin. Itsetehty, uunituore leipä on kyllä ihan parasta!

Kauniita nuo aikaisemmat mökkikuvat!

pioni kirjoitti...

Sinulle on jotain blogissani.