keskiviikko 4. helmikuuta 2009

Marenkia



Marengit ovat hyviä ja kauniin näköisiä. Itse tehdyissä vaaleanruskeissa maku on ihan eri kuin niissä kaupan valkoisissa.
Vatkaa kananmunan valkuaisia kovaksi vaahdoksi. Lisää kaksi tasaruokalusikallista sokeria/muna. Vatkaa vielä hetken.
Nostele leivinparerille ja laita 75 asteiseen uuniin moneksi, ainakin neljäksi, tunniksi.

3 kommenttia:

Tilu kirjoitti...

Nam, tulee aivan mieleen kesäherkku: mansikoita ja kermavaahtoa marengilla.

Sanna kirjoitti...

Herkullisen näköisiä! Pitää tehdä noita joku päivä. Vielä epäterveellisemmän version saa ruotsiksi "marängsviss"-nimisestä jälkiruoasta, jossa marengit, jättelö ja suklaakastike sekoitetaan keskenään.. :)

Olivia kirjoitti...

Voih, en koskaan ole tehnyt marenkeja. Pitääkin joskus tehdä, näyttää niin herkullisilta.