torstai 27. toukokuuta 2010

Pariisi, osa 4




Pariisista löytää myös kanavia. Ylimmässä kuvassa näkyy Canal st Martin. Kivan näköinen alue ja kuulemma kesäiltoina kanavan rannat ovat kahvilapöytiä täynnä. Siellä(kin) on kivoja kauppoja, joista yksi on  todella värikäs Antoine et Lili http://www.antoineetlili.com/. Itse asiassa niitä on kolme kauppaa vierekkäin: vaatteita, lastenvaatteita ja sisustustavaraa.
Ostin tytöilleni mekot.
Posted by Picasa

maanantai 24. toukokuuta 2010

Sisällä kukkii



Nyt kannattaa tuoda sisälle maljakkoon sireenin ja omenapuun oksia, jotta voi oikein läheltä ihailla kukkien kauneutta ja tuoksua.
Omenapuun kukinta on hetkessä ohi, siitä täytyy nauttia täysillä.
Posted by Picasa

sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Hämeen Sanomissa


 



Tämän päivän Hämeen Sanomissa kerrotaan tästä blogista ja vähän meidän kodista.
Juttu on mielestäni hyvä ja otsikot jo sanovat olennaisen.


Pääsin lukemaan lehteä vasta tänään iltapäivällä palattuamme pieneltä lomaselta. Ei olisi säät enää paremmat voineet olla uimista ja veneilyä varten.
Posted by Picasa

torstai 20. toukokuuta 2010

Tuliaisia itselle




Ostoksia matkalta: pariisikortteja ja vanhoja kalenterilehtiä.
Posted by Picasa

tiistai 18. toukokuuta 2010

Japanilaista



Pariisissa tuli vastaan japanilainen kirjakauppa, http://www.junku.fr/  ,joka oli hyvin mielenkiintoinen paikka, jossa olisi voinut viettää kirjoja ja lehtiä selailemalla vaikka puoli päivää. Nyt keskityin paperiosastoon, ja hankin kauniita origamipapereita. Netistä löytyy paljon erilaisia origamisivustoja ja sieltä löytämäni ohjeen mukaan taittelin linnun. Täytyy kyllä kehua paperin laatua, se on pehmeää, mutta kestävää ja sen taitteleminen on paljon helpompaa kuin tavallisen paperin.
Kaupassa oli tietysti myös koko sarja loistavia Paumes-sarjan kirjoja. Nämä Pariisin konditorioita ja kukkakauppoja esittelevät kirjat olen hankkinut jo aiemmin.
Posted by Picasa

lauantai 15. toukokuuta 2010

Pariisi, osa 2




Pariisin Porte de Vanves-kirpparilla kului muutama aamun tunti. Hieno paikka käydä, varsinkin kauniilla säällä. Myyjiä on paljon, mutta ei niin paljon , ettei koko aluetta jaksaisi kiertää huolellisesti läpi. Hintataso on paikoin korkea, mutta vähemmälläkin rahalla löytää pientä kivaa, esimerkiksi alimman kuvan pöydästä sai kuusi vanhaa postikorttia viidellä eurolla.
Posted by Picasa

perjantai 14. toukokuuta 2010

Pariisi , osa 1




Viisi hyvin täyttä päivää Pariisissa on takana. On se vaan niin hieno kaupunki. Mutta raskas...mielenkiintoisia paikkoja ja kauppoja on ympäri kaupunkia . Metro on nopea ja sillä pääsee mihin vaan, mutta aina ei malta mennä maan alle ja kävelykilometrejä kertyy ihan huomaamatta.Tein myös retken Pariisin ulkopuolelle, Givernyyn, jossa on maalari Monet´n talo ja sen ympärillä erittäin kauniit puutarhat.Alimmassa kuvassa eräs kivoista kaupoista, perinteikäs nappi ja nauhapuoti, Ultramod nimeltään.
Posted by Picasa

torstai 6. toukokuuta 2010

Sitä sun tätä

 

 

 

 
Kirpparilta löytää tähän aikaan vuodesta halvalla kynttilänjalkoja.
Saippuat on pakattu niin kaunnisti, etten malta avata.
Yksi taulukin tuli valmiiksi taas, kesän myyjäisiä varten.

Posted by Picasa

tiistai 4. toukokuuta 2010

Photoshop Elements


Hankin itselleni uuden lelun: Photoshop Elements -kuvankäsittelyohjelman.
On muuten ihan riittävän monimutkainen:-) Parin tunnin epämääräisen pyörittelyn jälkeen ylläoleva kuva on kehittyneintä , mitä sain aikaan. Selkeästi homman nimi on se, että harjoittelun tulee olla systemaattista, jotta kaikki ominaisuudet tulee käytyä läpi.
Tilasin ohjelman Verkkokauppa.com -nettikaupasta ja totean vain, että tässä oli nopein ja selkein verkkokauppa ikinä. Tavaran kulkemisesta tuli sekä tekstiviestit että sähköpostit , joissa kaiken lisäksi oli vielä asiaa hoitavan henkilön nimi. Tein tilauksen sunnuntai-iltana ja ilmoitus postiin saapuneesta tavarasta tuli tänään jo ennen puoltapäivää.
Posted by Picasa

sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Oksa




Karsin sireenipuskia ja toin yhden oksan sisälle. Jo se vaikka kukkisi kohta.
Turkoosi termari on euron kirpparilöytö jostain vuoden takaa.
Alimmassa kuvassa kellarista aurinkoon tuodut ruusut. Aika ankealta näyttää vielä.
 Maakellarisäilytyksen ideana on  pitää kasvit varmasti hengissä talven yli, mutta ainakaan viime kesänä ne eivät kukkineet yhtään aikaisemmin kuin kukkapenkissä talvehtineet lajitoverit.
Ruusujen lisäksi kellarissa oli myös kärsimyskukka sekä kärhö, jotka melemmat ovat jo lähteneet kasvuunkin.

Posted by Picasa