torstai 26. maaliskuuta 2009

Pikkuleipiä

Mummun eli äitini tekemät lusikkaleivät ovat pikkuleivistä parhaita. Niitä saadaan tuliaisiksi ja niitä on tarjottu kaikissa tärkeissä juhlissa ristiäisistä alkaen.

Resepti on 50 -luvulta. Nyt keittiövaa´at esiin...

210 g voita sulatetaan kattilassa ja annetaan ruskistua aavistuksen verran
200g sokeria sekoitetaan kuumaan voisulaan, annetaan jäähtyä ja seos vatkataan jäähtyneenä
3 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa, sekoitetaan tilkkaan kuumaa vettä
300g vehnäjauhoja

Taikinan kuuluu olla hyvin hyvin jähmeää, suorastaan murenevaa.

Muotoillaan pieniä kakkuja sopivan kokoisella vanhalla, syvällä pikkulusikalla.
Paistetaan 170 C noin 10 min.
Pieni määrä omenamarmeladia laitetaan kahden kakun väliin ja painetaan yhteen.

5 kommenttia:

Elsa kirjoitti...

Minäkin muistan nämä lusikkaleivät, niitä minunkin isoäitini teki. Täytyisikö ryhtyä leipomaan? Olen aikamoinen sähläri keittiöhommissa. Tuo keksirasia on nostalgisen kaunis.

Ainosofia kirjoitti...

Lusikkaleivät ovat ihania...

Kiitos vinkistä... saisinkohan tehtyä noita ensiviikonloppuna...
*haaveilee*

Kirsi kirjoitti...

Täytyy kokeilla noita pikkuleipiä!

Villa Vaalea kirjoitti...

Namskis, lusikkaleivät maistuisivat kyllä aamukaffin kaverina!

Kaunis blogi ja ihanainen kauppa sinulla.

Jossu kirjoitti...

Heti alkoi tekemään mieli tuollaisia. Täytyypä kokeilla tehdä myös.